ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

sikersztori pályázatok adózás finanszírozás munkaügy agrár-élelmiszer céghírek szabályok üzleti-tippek archívum
90

Újból 300 forint felé tart az euró

[origo]|2012. 04. 23., 13:25|Utolsó módosítás: 2012. 07. 12., 14:51|

Gyengült hétfőn a forint, az euró többször is a lélektani határnak számító 300-as szint közelébe került, de nem érte el azt. A magyar devizán nem segített a kormány új, megszoraításokat tartalmazó gazdasági programjának bemutatása.

17.43 Újra 300 közelében az euró

Gyengült a forint késő délután: háromnegyed 6-kor az euró árfolyama 299,50 forint volt. A frank 249,20, a dollár 228 forint volt ekkor.

15.28 A kormány terve nem hatotta meg a forintot

Fél 3 előtt az euró árfolyama 298,90 forint volt a devizapiacon, a frankért 248,60, a dollárért 227,50 forintot kértek a kereskedők. Ez azt jelenti, hogy a forintra gyakorlatilag nem volt hatással a Széll Kálmán-terv bemutatása

A terv idén 155, jövőre körülbelül 600 milliárd forintos megszorító csomagot tartalmaz. A kormány azt állítja, hogy a csomagnak kicsivel több mint felét kiadáscsökkentés teszi ki (idén 58, jövőre 52 százalék), a bevételek emelése enyhén elmarad a spórolástól. A tervben a kormány hivatalosan is bejelentette, hogy bevezeti a sárgacsekk-adónak hívott pénzügyi tranzakciós adót és hogy a jövőben telefonadót vet ki.

13.54 Javított a forint

Kevéssel délután 2 előtt 298,70 forintba került az euró, a frank 248,50, a dollár 227,30 forint körül mozgott.

13.24 Irányt váltott a forint

Fél 2 előtt az euróért 299,20 forintot kértek a devizapiacon, vagyis újból negatív irányba fordult a magyar deviza. Ekkor a svájci frank árfolyama 249, a dolláré 227,80 forint volt.

12.45 Mérséklődtek a kilengések

Stabilizálódni látszik az euróárfolyam 298,8 forint környékén, háromnegyed egykor pontosan ennyit ér a közös európai pénz. Arról, hogy mi tartja 300 alatt az eurót, itt olvashat.

12.16 Visszavett az euró

Valamelyest mérséklődött az euró drágulása, negyed egy után 298,70 forintot adtak érte a piacon. A frank (248,79) és a dollár (227,17) is lejjebb került.

11.55 Közelít az árfolyam a 300 felé

Fél 12 körül 299 fölé emelkedett az euró árfolyama, és csak 299,4 forintról fordult vissza kissé - öt perccel dél előtt 299,3 forintot ért. A svájci frank 248,9, a dollár 227,4 körül állt ekkor.

Az elmúlt két hétben kétszer is megközelítette az euró a lélektani határnak számító 300 forintot, de egyik esetben sem lépte át. Az utóbbi idők trendszerű forintgyengülését a nemzetközi hatások mellett elsősorban annak tudják be az elemzők, hogy a piac elkezdte beárazni az IMF-tárgyalások kudarcát.

Hétfőn ugyanakkor nemcsak a forint indult gyengülésnek, egész Európában rossz a befektetői hangulat, 1-2 százalékos mértékben estek a fontosabb tőzsdeindexek. Mindennek az az oka, hogy a hétfőn megjelent adatok szerint az eurózóna és Kína ipari termelése egyaránt visszaesett, és az is bizonytalanságot okoz, hogy a holland koalíciós kormánynak nem sikerült megállapodnia a takarékossági intézkedésekről - írta internetes oldalán a Bloomberg hírügynökség.

11.02 Tovább gyengült a forint

Délelőtt 11 után pár perccel 298,60 forintba került az euró, a frankért 248,40, a dollárért 227,10 forintot kellett adni. Reggel óta az euró 1, a dollár és a frank 0,5 forinttal erősödött.

10.29 Az euró 298 körül maradt

Fél 11-kor az euró 298 forint volt, ekkor a dollár 226,60, a frank 248 forintnál tartott.

A Commerzbank szakértője, Karsai Péter azt írta, hamarosan kiderül, hogy pontosan mi rejlik az új konvergenciaprogramban. Nem véletlen, hogy szivárognak hírek az új adófajtákról, a minap a telefon-, illetve az internetadó, korábban pedig a pénzügyi tranzakciós adó (másik nevén sárgacsekk-adó) vonult be a köztudatba. "Remélhetőleg a kiadási oldalon is lesznek majd lépések, hogy a deficitcélt tartani tudjuk." Elvileg a hónap végéig nyilvánosságra kerül a program tartalma, milyen lépésekkel, hogyan tervezi a kormány a hiány csökkentését és alacsony szinten tartását.

Kedden találkozik Orbán Viktor José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével, a megbeszélésen sokat közeledhetne a felek álláspontja. A találkozó kimenetele befolyással lehet hazánk kockázati megítélésére és a forint árfolyamára is. A kötelezettségszegési eljárásokkal kapcsolatban szerdára várható fejlemény az EU részéről. A hétfő reggeli forintgyengülésben szerepet játszik a cseh kormány körüli bizonytalanság is.

09.45 Folytatódik a gyengülés

Átugrotta az euró a 298 forintos szintet, háromnegyed tízkor 298,06 forintot ért. A frankkal 248,02, a dollárral 226,75 forinton kereskedtek.

09.30 A főbb devizákkal szemben gyengült a forint

A péntek esti, 297,2 forint körüli szinthez képest hétfő délelőtt fél tízkor 297,67 forint volt egy euró. A svájci frank ugyanekkor 247,83, a dollár 226,55 forintot ért, mindkét érték gyengülést jelent a forint szempontjából.

Az OTP Bank elemzői reggeli gyorselemzésükben azt írták, a forintpiac feltehetően az előttünk álló napok eseményeire, így az IMF-közgyűlésen való magyar egyeztetés eredményeire, valamint az Orbán-Barroso-találkozóra és a konvergenciaprogram megjelenésére vár.

Címlapsztori»

Fotó: Mudra László - Origo Ha az állam tudja, hova kell új műtő, minek versenyeztetni a kórházakat? Január elsején megszűnik a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési helyettes államtitkára szerint az átszervezés nem okoz majd ...
  Forrás: AFP/Vladimir Vyatkin Kevesebb ételre, több ruhára telik Hónapok óta többet vásárolunk, mint tavaly, de a kép elég vegyes. Az élelmiszer drágább, ezért több a kiadás, jól megy a használt cikk, és hasít az online vásárlás.
  Forrás: AFP Egyetlen épeszű cég sem fog belevágni ebbe Az internetes sportfogadással, pókerrel, kaszinójátékokkal foglalkozó külföldi cégek - szabályozás és engedélyek híján - a szürkezónában működnek Magyarországon. Az ...
  Forrás: MTI/Balázs Attila Csak nehogy túl sok pénzt adjanak! A kormány teljesítette az ígéretét, az elmúlt években már jelentősen megemelt minimálbér bruttó összege januártól átlépi a bűvös 100 ezer forintos határt. Ebből megélni ...
  Fotó: Hirling Bálint Kiknek fáj az új trafikszabály? A miniszterelnökkel jó viszonyban álló felcsúti polgármester családjának és a legjobb benzinkutakon, plázákban trafikokat nyitó vállalkozóknak is fájhat a kormány ...
  Forrás: AFP/RIA Novosti/Anton Denisov Százmilliós EU-pénzeket bukhatnak el cégek Közvetlenül az indulás előtt átírták egy ötmilliárdos uniós pályázat felhívását, és irreálisan rövidre vágták az előkészítésre rendelkezésre álló időt. Aki már megírta a ...
  Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova Te, medve, nem húznál le a listáról? Véletlenszerűnek tűnik az NFÜ által offshore-szégyenpadra ültetett cégek egyre fogyatkozó névsora a listára felkerültek szerint. Van, akit a reklamációra azonnal ...
  Forrás: Wikimedia Commons Így adózunk 2014-ben Kiszélesítik a családi kedvezményt, csökken sertés áfája, a kis pálinkafőzdék és borospincék egyszerűbben szerezhetnek vendégeket - a 2014-es adóváltoztatásokban sok a ...
  Forrás: AFP\Hemis.fr\Maisant Ludovic Alig várom, hogy adót fizethessek Egyre több magyar cég települ át Ausztriába, hogy ott működtesse a vállalkozását, pedig az adókulcs és a költségek magasabbak, mint itthon. Van, akit a tisztességes ...
  Forrás: MTI/Beliczay László Ne csodálkozzon, ha zárva lesz a bolt A kereskedők kongatják a vészharangot, hogy a kormány szigora miatt januárban sok bolt, szálloda, gyógyszertár, étterem nem fog tudni kinyitni, mert nem jut hozzá időben ...
  Forrás: MTI/Soós Lajos A Bálna elnyelt 4 millió eurót A Duna parti Bálna november elején nyílt meg, a körülötte lévő bonyodalmaknak azonban még nincs vége. Olyan egyszerű beruházásnak indult, mint egy faék, majd üzleti ...
hirdetés
 • Segítünk döntéseiben
Németh László

szakértő:
Németh László
K&H Bank
kkv marketing főosztály vezetője

 • http://vallalkozoi.negyed.hu/szolgaltatasok/teaor/index.htmlTEÁOR
 • http://vallalkozoi.negyed.hu/szolgaltatasok/szj/index.htmlSZJ
 • http://vallalkozoi.negyed.hu/szolgaltatasok/teszor/index.htmlTESZOR
 • http://vallalkozoi.negyed.hu/szolgaltatasok/szj-teszor/index.htmlSZJ-TESZOR

Ha szeretné tudni, hogy terméke, szolgáltatása milyen besorolásba tartozik, akkor kattintson a vállalkozói negyed keresőjére!

 • ügyvéd
 • könyvelő

Ha gyorsan ügyvédre van szüksége, és nem szeretne messze menni, használja a Vállalkozói Negyed ügyvédkeresőjét!

Hirdetés

hirdetés